ΣΑΡΛΙΚΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ελευθερίου Βενιζέλου 60, (1ος όροφος) Αττική - Ν. Σμύρνη 171 23
210 9310707
Νομός, Αττική
6955 267218 tsarliki@gmail.com

Βιογραφικό

Ο Σαρλικιώτης Θωμάς είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη. Είναι ο Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Τμήματος Η'-Αθλητικών Κακώσεων της Ευρωκλινικής Αθηνών. Ταυτόχρονα τελεί χρέη Διευθυντή του Ορθοπαιδικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων. 

Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

Το 1998 εισήχθη, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από αυτή το 2004 με βαθμό ‘’Λίαν Καλώς’’. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011 εργάστηκε με υποτροφία στο Τμήμα Χειρουργικής Άκρας Χειρός-Άνω Άκρου & Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Wake Forest στις ΗΠΑ υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή L. A. Koman. Από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2015 ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διευθυντές τους Καθηγητές κ. Αριστείδη Β. Ζούμπο και κ. Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλο. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και τον Μάιο του 2016 ειδικεύτηκε στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων και στο τμήμα Χειρουργικής Άκρας Χειρός-Άνω Άκρου στην Ορθοπεδική Κλινική του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με Διευθυντές τους Καθηγητές Δημήτριο Γ. Κούλαλη και Frederic Schuind. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας, κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας γραπτών και προφορικών εξετάσεων, το Σεπτέμβριο του 2016. Τον Ιανουάριο του 2017 ο Δρ. Σαρλικιώτης μετέβη ως υπότροφος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας στο διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Χειρουργικής Ισχίου-Γόνατος-Ποδοκνημικής & Aθλητικών Κακώσεων στην Κλινική ATOS στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας.

Κατά τη θητεία του εκεί ο ιατρός εξειδικεύτηκε σε τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στον τομέα των αθλητικών κακώσεων και της επανορθωτικής χειρουργικής του γόνατος, του ισχίου και της ποδοκνημικής με Διευθυντές τους Καθηγητές R. Siebold, F. Thorey, C. Becher, H. Thermann και S. Mueller. Mετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Δρ. Σαρλικιώτης εργάστηκε για 2 χρόνια ως επιμελητής ορθοπαιδικός χειρουργός στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων ’’Η Αγία Σοφία’’. Κατά τη θητεία του εκεί ο ιατρός πραγματοποίησε για πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου δεκάδες επεμβάσεις αρθροσκοπικής αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων παίδων και εφήβων. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Δρ. Σαρλικιώτης επελέγη ως υπότροφος για τρίμηνη μετεκπαίδευση στην Ορθοπαιδική Παίδων στο Cincinnati Childrens’ Hospital στο Cincinnati των ΗΠΑ, το οποίο ταξινομείται τρίτο από όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά τη θητεία του εκεί ο ιατρός μετεκπαιδεύθηκε στον τομέα των αθλητικών κακώσεων παίδων και εφήβων, σε πρωτοποριακές τεχνικές αποκατάστασης της ρήξης του προσθίου χιαστού συνδέσμου, της διαχωριστικής οστεοχονδρίτιδας του γόνατος και της αστάθειας της επιγονατίδος με Διευθυντές τους Καθηγητές Parikh N. Shital και Εric J. Wall.

Κατά τη διάρκεια του κλινικού του έργου, ο Δρ. Σαρλικιώτης δεν υποτίμησε ποτέ τη σημασία της εκπαίδευσης στο πεδίο της Ορθοπαιδικής. Ως εκ τούτου συμμετέχει ως εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Μαθημάτων των Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για το επιλεγόμενο μάθημα της Ορθοπαιδικής Παίδων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Αυτό το κάνουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπό μας και να σας προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τους όρους χρήσης.